Kaosidyl

Castle er et overstået kapitel

castleCastle er slut som serie
Så skete det, Nathan Fillion må vinke farvel til endnu en hitserie. ABC valgte at stoppe serien da den 8. sæson sluttede i mandags.

Stana Katic som spiller Kate Beckett og dermed en af hovedrollerne fik ikke fornyede sin kontrakt selv om bl.a. Nathan Fillion havde fået sin fornyet til en sæson 9. Dette betød at ABC havde valget mellem at lade serien fortsætte i en, efter min mening, ret beskåret udgave eller at afslutte den. ABC valgte den sidste løsning og afsluttede serien med sæson 8.

Castle som serie
Hvis ikke du kender serien, så kan jeg varmt anbefale den. Serien handler om Richard Castle. Han er en berømt krimiforfatter der lige har dræbt hovedpersonen i hans populære bogserie og herefter løbet ind i en skriveblokering. Han bliver bragt ind til afhøring om et copy-cat mord baseret på en af hans romaner. Han er fascineret af denne nye indgangsvinkel til kriminalitet og mord, og bruger sin forbindelse til borgmesteren til at charme sig ind og følge Kate Beckett. Castle beslutter sig for at bruge Beckett som sin muse for Nikki Heat, hovedpersonen i hans næste bog serie (som rent faktisk er udgivet i virkelighedens verden). Beckett, en ivrig læser af Castles bøger, misbilliger i første omgang at have Castle med på slæb, men hun bliver mere og mere varm på ideen og anerkender Castle som en nyttig ressource i undersøgelserne da han tænker meget ud af boksen.

Herefter går det slag i slag gennem alle afsnit med mord, kærlighed, kidnapning og meget andet spas. Nathan Fillion er en god skuespiller, og han formår, med sin lidt drengede charme, at tilfører sin karakter en masse sjove ting. Noget af det bedste han og de andre formår, er når de lige får smidt en reference til Nathan Fillions enkelt sæson kult serie Firefly. Dette sker oftere end man regner med, og man skal kende Firefly for at vide når det sker. Den mest åbenlyse er nok det afsnit hvor Castle tager sit Space Cowboy kostume på (Firefly er en space opera/cowboy serie).

Selve afslutningen af Castle
Her kan der kommer spoilers, så hop dette afsnit over hvis ikke du vil læse lidt om hvad der sker i sæson 8.

Sæsonen starter med at Beckett får et opkald og forsvinder. Dette præger hele sæsonen, da Castle og Beckett, som er blevet gift på dette tidspunkt, har meget store hemmeligheder for hinanden omkring hvad der sker. Alt dette skyldes en CIA person som de kun kender som LokSat. Gennem hele sæsonen kæmper, først hver for sig og siden sammen, en indædt kamp for at få LokSat ned med nakken. Dette sker selv om venner og familie bliver truet på livet og de også selv er ved at dø flere gange.

Man møder rent faktisk LokSat i et af afsnittene i løbet af sæsonen, men det er først i sidste afsnit, ca. 10-15 minutter før det slutter, at man rent faktisk finder ud af hvem LokSat er. Afslutningen på det sidste afsnit i serien er blevet beskrevet af en af mine venner på følgende måde: “Jeg var meget forvirret til sidst. Man går direkte fra en Shakespeare-esque alle dør slutning, til en Harry Potter epilog inden for et minut”. Dette må jeg give ham ret i. Jeg tror ikke på serien nogensinde får en ny sæson, for så havde de nok smedet mens jernet var varmt, men at de overlever giver muligheden for det.

Men jeg kan kun takke Nathan Fillion, Stana Katic og alle de andre for 8 sjove sæsoner.

Kaosidyl giver serien:
rating6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.