Kaosidyl

Stress eller ej – men vi elsker det

stress

Vi kender det alle, arbejdsdagens slutning presse på, men man skal lige nå at lave den opgave færdig man sidder med. Man når det ikke så man napper da bare lige opgaven med hjem, for man har jo en bærbar fra arbejdet så man kan arbejde hjemmefra.

Eller situationen hvor man påtager sig for mange opgaver på arbejdet, så det i sidste ende hober sig op og man får følelsen af, at man ikke slår til når man er på arbejde.

Denne følelse er et af de første symptomer på stress, og er, hvis man ellers kan holde det på det niveau, sundt for kroppen i kortere perioder. Et andet er, at man føler at man bare er i et stort sort hul hvor man ikke helt ved hvordan man kommer ud af, og er, ud fra egen erfaring, næste skridt på vejen mod at blive ramt rigtigt af stress. Jeg har haft begge disse to ting tæt inde på livet, men var så heldig at have en kæreste på det tidspunkt som forstod at snakke mig ud af hullet. Men jeg har også haft andre i min nære omgangskreds som endte med at blive ramt af stress.

Stress er ikke sjovt at opleve, hverken for den der bliver ramt eller dem omkring personen, for vi der er omkring personen har mange gange svært ved at se hvad der skal til for at hjælpe personen, og personen selv kan ikke sætte ord på det. Dette fører tit til, at personen som er ramt af stress langer ud verbalt uden at ville det, specielt i den første del af perioden efter stressen er blevet erkendt og man ved man er syg.

Dette indlæg startede kort med, at fortælle hvad stress kan gøre ved en, titlen på indlægget hentyder til at vi elsker, som regel, vores arbejde uanset hvad. Da jeg ved at jeg inden for de næste 14 dage skal nå en deadline med et website som skal bruges af hele Lejre kommunes borgere, vil jeg på forhånd undskylde for eventuelle kommentarer og andre udbrud jeg måtte komme med, specielt da jeg ved at jeg kan falde i hullet og lange ud.

Samtidig vil jeg gerne opfordre til at man fylder min Facebook væg med fjollede og tossede kommentarer og billeder, da et godt grin kan hjælpe utrolig meget på ens stressniveau, og kender man andre man ved er på vej mod hullet, eller allerede er røget i og ikke ved hvordan de kommer ud af det, så giver man dem et godt grin for at få et smil på deres læber.

På forhånd tak til jer alle som er derude som gør at vi alle har et grin på læberne hver dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.