Kaosidyl

Slutstenen af A. M. Dean

slutstenenHistorieprofessor Emily Wess er tilbage
A. M. Dean er tilbage med en selvstændig fortsættelse af “Det forsvundne bibliotek“. Gensynet med Emily Wess byder igen på en hæsblæsende, velskrevet og spændende konspirationsthriller.

Mordet der ikke giver mening
Emily Wess bliver vidne til det uforklarlige drab på sin fætter. De ukendte gerningsmænd er på jagt efter et gammelt gnostisk manuskript som Emily netop har købt for det museum hvor hun arbejder.

Det lykkes dog kun for gerningsmændene at få fat i den ene halvdel af manuskriptet, og for at forstå baggrunden for det meningsløse mord prøver Emily og hendes mand Michael nu at tyde at tyde den anden halvdel af dokumentet.

Emily overhørte nemlig gerningsmændene snakke om et kort, og det viser sig at et røntgenbillede afslører et kort gemt under skriften. Emily genkender stedet som den egyptiske landsby Nag Hammadi, hvor man i 1945 fandt de berømte Nag Hammadi-dokumenter. Emily og Michael tager nu til Egypten for at finde ud af, hvad det er der er gemmer sig i ørkenen.

Modstanderen som igen ikke er den katolske kirke
Men de er ikke de eneste som følger samme spor, en fanatisk sekt som ved at kortet fører frem til slutstenen, en kodesten som de betragter som værende hellig da den skal bruges i tydningen af et vigtigt hemmeligt budskab.

Udover at lede efter slutstenen, har sekten også påbegyndt de indledende manøvrer til et stort terrorangreb i Chicago, hvor sektens skjulte budskab skal åbenbares for hele verden under den traditionsrige 4. juli parade.

Bogen som helhed
Dean formår igen at skrive en spændende konspirationsthriller som er ganske underholdende og har en fængslende historie. Der er igen ikke sparet på de dramatiske effekter og de korte kapitler med skift mellem karaktererne, sted og tid fungerer rigtig godt, endnu engang, det gør at tempoet er hæsblæsende. Dean formår at holde læseren på pinebænken lige til slut. Plottet i denne bog er en smule mere anstrengt end den forrige bog, men bæres oppe af den historiske viden om gnosticismen og de berømte Nag Hamadi-dokumenter som blandt andet indeholder det såkaldte Thomas Evangelium.

Men en ting slår mig som værende underlig, og Emilys mand kommer kun kort ind på det som forslag, hun er blevet vogter af al viden fra den forrige bog og kan tilgå det digitalt, at hun så slet ikke benytter denne mulighed på nogen måde undre mig.

Forfatternavnet er pseudonym for en af verdens førende autoriteter indenfor gamle kulturer og religion, og det mærkes tydeligt i handlingen. Der kunne dog godt være nogle dybere personbeskrivelser. Skurkene er gennemført onde og fanatiske, og som i den forrige slipper Emily godt fra alting på den ene eller den anden måde. Selvfølgelig kan man godt sige at mordet på hendes fætter ikke ligefrem er en god ting, men når man tænker på hvad der sker undervejs burde hun næsten have et stort S på brystet.

Ikke desto mindre er bogen som sagt ganske underholdende og appellerer til de mange læsere, der ikke kan få nok af konspirationer, gåder, mystiske sekter og historiske facts.

Slutstenen er udgivet i 2015 på forlaget Punktum og er på 431 sider. Bogen kan købes hos diverse boghandlere eller lånes på biblioteket.

Kaosidyl giver bogen:
rating4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.