Kaosidyl

Roskilde Festival 2015

Roskilde Festival 2015Roskilde Festival 2015
En uge er gået og Roskilde Festival 2015 er overstået. Det er med både vemod og glæde at jeg ser tilbage på ugen som gik så hurtigt.

For at begynde med begyndelsen, så startede Roskilde Festivalen allerede i foråret for Camp Biblioteket som er den lejr jeg ligger i. Vi lå i camping område H som også bliver kaldt Dream City. Her kan man ansøge om at ligge, og får man lov skal man give noget igen til Roskilde Festivalen og de mennesker som besøger festivalen. Dette kan gøres via events, ved at bygge noget specielt eller noget helt tredje.

Som navnet antyder, byggede vi et bibliotek. Indrømmet, vi er ikke håndværkere og havde ingen forhåbning om at det kunne blive stående efter festivalen (Dream City har et rådhus, en kirke, en saloon, en bodega m.m. stående på nuværende tidspunkt). Vi havde et lounge område forrest, så selve biblioteket og bag dette vores telte. En anden fordel ved at være med til at opfører Dream City er, at man får lov til at slå sit telt op en uge før festivalen starter. Så man behøver ikke styrte ind for at finde en plads til sin lejr.

Lørdag den 27. juni
Da vi ankom om lørdagen var det til et lidt sørgeligt syn, vejret havde givet vores bibliotek en lidt hård medfart i den uge som var gået siden vi satte det op. Hård medfart Det var meningen at presenningerne skulle have dækket siderne og fungeret som tag. Alt var stripset, gaffaet op og skruet fast, men vejret viste igen at det er stærkere end noget menneskeskabt. For at redde så mange bøger vi kunne blev det besluttet at samle reolerne i en side og lave den anden del om til ringspilsbane. Dette viste sig at være en rigtig god idé, da folk rent faktisk spillede ringspil.

Vores pavilloner kom op og stå og “Kirsten – The female soundsystem” kom i tørvejr, desværre havde hun allerede lidt skade på nuværende tidspunkt, og kom aldrig rigtig til at virke igen. Kirsten Derfor var vi for det meste underlagt de omkringliggende lejrs musik, og det var ikke altid noget at råbe hurra for. Det er vist her at KABS’ morgenmusik skal nævnes, hver eneste morgen besluttede de sig for at spille Ace of Bases “Beautiful Morning”. Det i sig selv er ikke slemt, det slemme bestod i, at den blev sat på repeat og spillet minimum fem gange hver morgen. Det skal så også nævnes at de lørdagen kom over med Fernet Branca og sagde pænt undskyld for at have spillet den så meget.

Camp Nasty Efter at have reddet hvad der kunne reddes, besluttede vi os for at sparke festivalen i gang med manér. Nogle af os tog en lille tur rundt til de andre lejre, og endte hos Camp Nasty i Skammens Kirke. Her blev musikken overtaget et kort øjeblik og der røg diverse rocksange på. Dette bragte folk i godt humør som det ses.

Søndag den 28. juni
Søndag var det meningen vi skulle have poetry slam, men med tørvejr og ordenlig dagslys gik vi i gang med at reparere biblioteket. 20150628_161959Dette betød så at vi måtte aflyse poetry slam, men det virkede ikke som om der var nogen der opdagede det, så det gik. Efter at have reparerede biblioteket så meget vi nu kunne, stod den på afslapning under pavillonerne.

Som det ses i baggrunden havde naboen Camp Bodega så Ølympiade i løbet af eftermiddagen hvor de stolt fremviste deres leopardplettede anlæg. Selv samme anlæg døde for dem sidste år, da en af gutterne i deres lejr fik brændt en forstærker af på en eller anden mystisk måde.

ACOIAFSenere på aftenen havde en anden nabo, A Camp of Ice and Fire, et Game of Thrones bryllup, An Orange Wedding hvor opvarmningen var ølbowling i bedste Game of Thrones stil, nemlig med et afhugget hoved. Undervejs blev der serveret en yderst citronsmagende, meget tynd lemonade som vist nok skulle forestille en bryllupsdrik af en eller anden art. Seancen sluttede af med en underlig ting, i hvert fald hvis man kender noget til Game of Thrones, Jon Snow fra Night’s Watch blev så vidt vi kunne se også gift.

COTYEfter brylluppet kom de flinke mennesker fra Camp of the Year forbi og nominerede os til 2015 udgaven. Vi blev også nominerede til Camp of the Year 2014 hvor vi desværre ikke vandt titlen. Vi blev ikke nominerede til Community Camp 2015 til at begynde med, men vi fik snakket med Camp of the Year menneskerne og det blev godtaget at vi kunne forsvare vores titel fra 2014, så den skulle forsvares onsdag formiddag.

SauronMandag den 29. juni
Mandagen begyndte med at Camp Mordor kom og hentede Sauron hjem til lejren efter A Camp of Ice and Fire havde lånt ham til deres fest aftenen før.

BFFormiddagen gik med at forberede os til vores forfatteroplæsning, og så kom Bibliotekarforbundet forbi og hilste på, med næserne i deres mobiltelefoner, men hvorfor skulle de være anderledes end alle andre.

OplæsningLidt over middag begyndte vores forfatteroplæsning, her kom forfatterene Victor Boy Lindholm, Emil Seidenfaden, Eirik Gjerstad, Bjørn Meyer Christensen, Kasper Ralsted Jensen og Anna Arendse Thorsen forbi og læste højt af deres egne digte. Politiken var forbi og dække oplæsningen hvilket kan læses her “Dream City er stedet hvor gladiatorer i bare maver går til digtoplæsning“.

Tirsdag den 30. juni
ArenaTirsdagen blev revet helt ud af kalenderen, her var det vildeste vi kunne drive os selv til en omgang Arena Kroket. Dette blev gjort lidt mere spændende da banen også blev benyttet af andre der spillede kroket. Reglerne er på nuværende tidspunkt ikke skrevet ned, men planen er at få dem nedfældet så alle kan spille denne prægtige gentlemansport.

Onsdag den 1. juli
Onsdag kom endelig, vi skulle nu forsvarer vores Community Camp of the Year titel og det var også samme dag at pladsen åbnede. Tre lejre stillede op mod hinanden i årets Community Camp konkurrence. CommunityCamp Farmer Dating (som vandt Camp of the Year 2014), Jørgen Leth Camp og så selvfølgelig os. Konkurrencen i år gik ud på at skabe den længste tøjkæde, og man skulle helst have så mange mennesker rundt omkring med på at smide noget tøj til den her kæde. Camp Farmer Dating gav hurtigt op og hjalp Jørgen Leth Camp. Vi fik hjælp fra blandt andet A Camp of Ice and Fire og med deres samt andres hjælp, fik Camp Biblioteket endnu engang sejren i hus og er nu dobbelte Community Camp of the Year mestre.

PWOnsdagen bød som sagt også på det første musik inde på pladsen, og det helt store trækplaster var Pharell Williams. Han diskede op med en masse sange, både fra hans N.E.R.D. dage og fra hans solo repertoire. Han spillede også en del sange som han har skrevet til andre, og her sang han så enten anden stemme i forhold til et bånd eller omkvæd. Han blev også ved med at sige “Hvad så København”, man burde vel som kunstner sætte sig ind i hvor fanden man befinder sig. Personligt synes jeg ikke rigtig det var en god koncert, specielt ikke når han beder folk om at crowd surfe, Roskilde har siden ulykken i 2000 haft et forbud mod at crowd surfe.

nakedTorsdag den 2. juli
Torsdag bød ikke på det vilde musik tidligt på dagen, så der var masser af mennesker omkring banen til det legendariske nøgenløb. Igen i år var det Dream City med Crazy Legs i spidsen der stod for at afholde løbet. Eftersom det er Dream City og ikke længere festivalsradioen der afholder løbet, er præmien også ændret. Før i tiden fik den hurtigste mand og kvinde en billet til næste års festival. Det kan vi i Dream City desværre ikke klare, men vinderne får en fin sammensat præmie bestående af ting som Dream City lejrene har doneret. For vores vedkommende donerede vi selvfølgelig en Sylvia Day bog.

BF igenBibliotekarforbundet besluttede sig for at komme en tur mere forbi lejren, bare for at se hvordan der nu så ud efter at musikken var startet inde på pladsen. Medbragt var en ramme øl som medlemspleje. De har for vane at komme ind forbi Det Informationsvidenskabelige Akademi med is, så det passede vist bedre med øl når nu det var Roskilde Festival.

Die AntwoordKlokken meget sent torsdag, helt bestemt 01:30 så teknisk set var det fredag, startede den koncert jeg havde ventet allermest på, nemlig Die Antwoord. Die Antwoord består af Ninja, Yolandi Visser og DJ Hi-Tek, ud over dem havde de en danser med på scenen som virkelig forstod at bruge sin røv. Koncerten var noget af det mest freaky og samtidig bedste jeg har oplevet. De spillede i lidt mere end en time uden næsten at holde pauser hvilket gjorde at mange af numrene flød over i hinanden på en fed måde. De spillede blandt andet “Fatty Boom Boom”, “Cookie Thumper!”, “Baby’s on Fire” og som ekstra nummer “Enter the Ninja”. Jeg tror heller ikke jeg har set så meget blegfesen sydafrikansk manderøv som under den koncert. Ninja sluttede også koncerten pænt af med at gå med røven bar tværs over scenen.

Fredag den 3. juli
Fredag blev dagen hvor musikprogrammet var dårligst, set i lyset af at der var store bands, men de spillede deres musik som var det båndet, ikke noget at råbe hurra.ACOIAF COTY

Til gengæld var fredag også dagen hvor Camp of the Year 2015 skulle kåres, og som sidste år var der mange nominerede. Vi stemte på vores gode naboer fra A Camp of Ice and Fire. For første gang nogensinde skete der så det at to lejre fik lige mange stemmer, nemlig 7 hver, den ene var selvfølgelig A Camp of Ice and Fire. Den anden lejr var Camp Asier. Finalen blev så afgjort ved at de nominerede lejre råbte og skreg når enten den ene eller den anden blev nævnt, og så blev decibelen målt. Desværre for vores naboer løb Camp Asier med sejren. Derfor hjalp vi dem som gode naboer med at drikke gravøl efterfølgende.

Lørdag den 4. juli
20150704_111341Lørdag var jeg et smut forbi Human Library og få en kort sludder med Ronni Abergel som er manden bag projektet. Selv om det startede på Roskilde Festival for 15 år siden, er det kun anden gang de er til stede, de fik nemlig travlt med at finde “titler” de kunne låne ud rundt omkring i verden da mange arrangementer fik øjnene op for hvad det var Ronni havde gang i. Så hvis du ser Human Library et eller andet sted, så slå et slag ind forbi og mød en person som mange med stor sandsynlighed har en fordom over for.

20150704_142124Klokken 14:00 gik det andet band jeg ville høre på scenen, nemlig The Mountains. De er et dansk band som har udgivet en plade indtil nu, og kommer med nummer to til efteråret. De havde to uger før festivalen udgivet en single fra det kommende album. Deres koncert bestod af en blanding af sange fra det kommende album samt sange fra det gamle album plus to cover numre. Selvfølgelig spillede de “The Mountains”, “The Valleys” og deres nye single “There is Always Hope”. Det var alt i alt en god koncert at starte lørdagen på, for det er tættere på noget chill/rock end noget andet.

Lørdagen bød også på det store trækplaster Paul McCartney, men da han endelig gik på var jeg godt smadret i hele kroppen, så det blev til ølbowling i lejren med hans musik i baggrunden.

Søndag den 5. juli
Søndag var sidste dag for os, nu skulle lejren pilles ned og vi skulle alle tilbage til hverdagen. Vi blev hurtigt færdige med at rydde vores firkant for alt. Når man ligger i Dream City skal hele firkanten ryddes for skrald, cigaretskoder og så videre.

Efter at vores oprydning var godkendt, skubbede vi Kirsten op til Vor Frue Hovedgade hvor vi havde bil og trailer ventende. Kirsten blev læsset ombord sammen med baggage og alle sagde farvel til hinanden. Roskilde Festival 2015 var officielt overstået for vores lejrs vedkommende.

Kaosidyl giver Roskilde Festival 2015:
rating6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.