Kaosidyl

iZombie – krimi som intet har med Apple at gøre

izombieSpis lidt hjerne til
Jeg har nu set de første 5 afsnit af iZombie som er en amerikansk tv-serie udviklet af Rob Thomas og Diane Ruggiero-Wright til The CW. Den bygger på tegneserien af samme navn skabt af Chris Roberson og Michael Allred, og udgivet af DC Comics under deres Vertigo navn. Det skal lige nævnes, at det efterfølgende kan indeholde lidt “spoilers“.

Den hjerneløse handling (pun intended)
Serien handler om den nyuddannet læge Olivia “Liv” Moore (Rose McIver). Hun var en glad person, havde en kærlig familie, en sjov og sød forlovede og hun elskede at tilbringe tid med sine venner. Men alt det ændret sig da hun en aften tog med en kollega til en fest ombord på en båd. Nu er hun zombie, har forladt sin forlovede Major Lilywhite (Robert Buckley) for ikke at smitte ham da “zombie” åbenbart smitter gennem sex da det tager livet af modparten, har forladt sit job hvor hun havde en lovende karriere, og begyndte at arbejde som retsmediciner. Dette giver hende nem adgang til hjerner, som er det eneste der er nødvendig for at hun ikke skal gå i “Full On Zombie Mode”. Det har bare den lille bitte sideeffekt, at hun får dele af den afdødes minder samt personlighedstræk hvilket nogle gange giver nogle interessante oplevelser.

Med hjælp fra sin chef Dr. Ravi Chakrabarti (Rahul Kohli), der som den eneste ikke-zombie kender til hendes tilstand og som er mere fascineret af det end bange for det, og den nyudnævnte kriminalbetjenten Clive Babinaux (Malcolm Goodwin), der mener, at Liv er en clairvoyant, skal hun med denne “evne” hjælpe politiet med at opklarer forbrydelser som en “clairvoyant” konsulent. Samtidig med, kæmper hun for at vænne sig til det at være en zombie, skjule sin tilstand fra både sin bofælle Peyton Charles (Aly Michalka) og sin eksforlovede Major samt det faktum at hun ikke er den eneste der er zombie.

De andre zombier
Allerede i afsnit 2 finder Liv ud af at hun ikke er alene om det at være zombie. Hun møder nemlig Blaine DeBeers (David Anders). Blaine er oprindeligt narkohandler og det var hans eksperimentelle stof som har forårsagede zombieudbruddet. Hans stof gjorde ham selv til zombie og han angreb Liv og er derfor skyld i at hun er zombie. Han påstår at han tyer til gravrøveri for at få fat på de hjerner der skal til for at han ikke går i “Full On Zombie Mode”. Han viser sig derimod at have ændret sin kundekreds, og han sælger nu hjerner i stedet for som han får fra hjemløse, børn der er løbet hjemmefra og lignende tilfælde. Han har også sørget for at lave endnu en kvinde om til zombie, denne gang en rig kvinde som var på cougarjagt og som har en stor lejlighed han bruger som base. Eneste hun skal gøre for at han holder hende forsynet med hjerne er at betale ham penge og være til rådighed når han har lyst.

Afsnit 3 byder på den næste zombie, nemlig den kollega der tog Liv med til festen den aften. Hun er dog helt tabt da hun har været fanget i en brønd lige siden og dermed ikke fået det hjerne der skulle til for at holde hende normal. Det ender da også med at Liv er nød til at slå hende helt ihjel, da hun er ved at tygge på Dr. Ravi.

Romantikken lever – sådan da…
I afsnit 5 møder Liv så zombie nummer 3, da hun skal finde ud af hvad der er sket med en tidligere veninde under et faldskærmsspring. Denne zombie, Lowell Tracey (Bradley James) ligner dog hverken Liv eller Blaine som begge har hvidt hår og er blegere end en gothtøs i snevejr. Han er mørkhåret og har en normal hudfarve hvilket er grunden til at Liv ikke genkender ham som zombie før han fortæller hende det. Han fortæller at han farver hår og bliver spraytannet. Han ender med at invitere Liv på en date, så regner med at man kommer til at se mere til ham i fremtidige episoder.

Serien samlet set
Serien er endnu en del af zombiebølgen der har ramt biografferne og tv-skærmene, men denne har dog et nyt syn på det med zombier. Normalt er zombierne de slemme og alle de gode er mennesker der forsøger at overleve zombie dommedagen. I iZombie er hovedpersonen zombie hvilket gør den lidt anderledes, men desværre også en smule cheesy da jeg ikke synes det lykkes producenterne 100 % at få samlet komedidelen og dramadelen. Skuespillerne gør det meget godt, da det er ment som en komedi- og dramaserie er de i de første 2-3 afsnit lettere overfladiske, men der begynder at komme lidt mere kød på nu hvor de første 5 afsnit er gledet over skærmen.

Det er en serie jeg fortsat vil se, men mest af alt fordi jeg er bidt af en gal fantasy og science fiction ting, men også for at se om det alligevel ikke skulle lykkes producenterne at får samlet de 2 dele ordenligt.

Har du et eller andet med zombier, så prøv og giv serien en chance, selv om den ikke er en normal zombieserie.

Kaosidyl giver tv-serien:
rating4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.