Kaosidyl

Mord uden grænser – The Team

theteamSerie med potentiale
DRs nye satsning om søndagen hedder “Mord uden grænser” eller, som den hedder i resten af verden “The Team”, den har det der skal til for at holde seerne fanget foran husalteret. Men der er også stærke kræfter bagved, seriens hovedforfattere er makkerparret Peter Thorsboe og Mai Brostrøm, den nyligt afdøde Kathrine Windfeld er konceptuerende instruktør og seriens flotte production design og art direction er skabt af Søren Gam og Knirke Madelung. Det er tydeligt, at man som seer er i rutinerede hænder. Forfatterne har tidligere stået bag blandt andet “Rejseholdet” og “Ørnen”, og Windfeld har blandt andet lavet “Broen” og filmatiseringen af Jan Guillous “Hamilton: I nationens interesse”.

Inspiration udefra
Når man sidder og ser første afsnit som gled over skærmen i søndags, kan man se at holdet bag serien har uden tvivl hentet inspiration fra den fælles engelsk/tysk/franske serie “Crossing Lines” som er at finde på Netflix lige for øjeblikket.

Handlingen som sparker røv
Menneskehandel, tvangsprostitution, moderne slaveri, pengevask, skattesvindel, statistikkerne over organiseret kriminalitet i Europa er svimlende. For nogle få år siden underskrev de fleste europæiske lande en samarbejdsaftale om at forebygge og bekæmpe international kriminalitet ved at etablere små og fleksible politienheder på tværs af grænserne, såkaldte Joint Investigation Teams. Disse hold kan operere hurtigt og har bemyndigelse til at overtage og lede efterforskninger.

Politimanden Harald Bjørn (Lars Mikkelsen), er den danske deltager i det såkaldte Joint Investigation Team, som sammen med Jackie Mueller (Jasmin Gerat) fra Tyskland og Alicia Verbeek (Veerle Baetens) fra Belgien, skal forsøge at opklare mordene på tre prostituerede i København, Antwerpen og Berlin. Dette viser sig, at være en del af en meget større sag om meget andet end bare mord.

For Harald, Jackie og Alicia bliver den belgiske journalist Jean Louis Poquelin (Carlos Leal) hurtigt hovedmistænkt, da han besøgte alle tre ofre, lige før de blev slået ihjel. Men seerne får et lidt andet indblik i slutningen af første afsnit, som meget dramatisk afsluttes med lyden af et skud.

Første afsnit
Som det ofte er med første afsnit af en serie, er der mange ting der skal fortælles samtidig med at der skal præsenteres tre mord og have introduceret tre hovedpersoner og deres forskellige historier. Der er så oven i hatten en fælles fortid mellem Harald og Jackie, og Alicias chef er ikke helt reel på grund af nogle tidligere problemer, samt hendes mandlige assistent, som mener han burde ledende efterforsker, der forsøger at få hende til at virke dum og uorganiseret.

Dette gør, at første afsnit virker meget rodet i starten, men det får de hurtigt samlet op på. Så jeg ser frem til at se de resterende syv afsnit af serien og håber de kan holde den høje standard de har sat sig for. Da jeg regner med at de kan finde ud af det, vælger jeg ikke at anmelde de sidste syv afsnit med mindre der sker et eller andet vildt med kvaliteten af serien.

Kaosidyl giver tv-serien:
rating5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.