Kaosidyl

TimeRiders – Day of the Predator (bind 2) af Alex Scarrow

tr2Dinosaurer og tidsrejse
Liam O’Connor burde være gået til bunds med Titanic i 1912, Maddy Carter skulle være død på et fly i 2010 og Sal Vikram burde være omkommet i en brand i 2026.

Men alle tre har fået en ny chance, nemlig at arbejde for en organisation ingen ved eksisterer. Dens formål, at forhindre tidsrejsende i at ødelægge historien.

Så da Maddy fejlagtigt åbner et tidsvindue mens Liam og Bob er på en mission for at redde Edward Chan fra en snigmorder på en skole ekskursion, strander Liam og Bob, sammen med en gruppe universitetsstuderende, 65 millioner år tilbage i tiden. Midt i jagtområde af en dødbringende, og indtil nu, uopdagede arter af rovdyr.

I et forsøg på at overleve, bygger de en lejr og Liam forsøger nu at sende beskeder til fremtiden, mens Maddy og Sal, med hjælp af Computer Bob forsøge at finde dem og redde dem. Alt dette skal ske uden at skabe alt for store ændringer i tidslinjen så verden bliver overhalet af en frygtindgydende ny virkelighed.

Andet bind i serien
Day of the Predator er andet bind i TimeRiders serien af Alex Scarrow, og man må sige han holder stilen meget godt fra første bind. Dog synes jeg den er lidt mere tam end den første, men det er måske fordi man i den første bliver kastet brat ind i Scarrows tidsrejseunivers, hvor man allerede i denne bog kender til en stor del af forhistorien for karaktererne.

Han kaster også bolden op med at der er en sektion af regeringsapparatet som minder utrolig meget om den gode gamle X-files serie. Så forfatterens blanding af Jurrasic Park, X-files og hans egen tidsrejseteori om at bare ved at afsætte et fodspor i mudder kan man ændre fremtiden, gør at den alligevel kan læses med et smil på læben over nogle situationer og med en lille tåre i øjnene når bipersonerne bliver omdannet til dinokebab.

Udvikling af karaktererne
Der sker ikke så meget på udviklingssiden af karaktererne i denne bog, men det er vel også begrænset hvor store udviklingskvantespring man lave på en karakter i hver bog. Båndet mellem Liam og Bob styrkes dog også i denne bog, Bob er nok den af dem der udvikler sig mest. Her er igen ingen romantik, og det er som sådan heller ikke noget man skal forvente, da de slet ikke kender hinanden godt nok endnu til at noget overhovedet kan spire frem.

Så alt i alt er der ikke super meget at komme efter i denne bog på udviklingsfronten, men som nævnt tidligere, så kan den stadigvæk godt læses.

Sammenligning med andre titler
Jeg har heller ikke med dette bind stødt på andre titler i Young Adult genren som kan sammenlignes, men dermed ikke sagt de ikke er derude, så kom med en kommentar eller skriv mig en besked hvis du kender til andre som minder om denne bog.

Bogen er udgivet på engelsk i 2010 og er på 432 sider, og på dansk i 2013 hvor den er på 426 sider. På engelsk er den udgivet af Puffin Book og på dansk er den udgivet af Buster Nordic. Bogen kan købes hos diverse boghandlere og lånes på biblioteket på dansk og på engelsk.

Kaosidyl giver bogen:
rating4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.