Kaosidyl

Penguins of Madagascar

penguins Jeg har her til aften endelig fået set “Penguins of Madagascar” filmen, og den hører til i den sjovere ende af animerede film. Der er da også et par store navne at finde på stemmelisten.

Stemmerne bag rollerne
Lederen af pingvin kvartetten er Skipper (Tom McGrath), med sig har han Kowalski (Chris Miller) som er hjernen i gruppen, Rico (Conrad Vernon) som er det skøre indslag og Private (Christopher Knights) som den menige og nyeste medlem af gruppen. Derudover medvirker Benedict Cumberbatch som Classified, en britisk grå ulv og teamleder af North Wind, John Malkovich som Dave, skurk og meget utilfreds blæksprutte med den menneskelige forklædning af Dr. Octavius Brine. Ken Jeong lægger stemme til Short Fuse, en belgisk grønlandssæl som er sprængstofekspert og medlem af North Wind, Annet Mahendru som Eva, en russisk sneugle og North Winds efterretningsanalytiker. Svenske Peter Stormare lægger stemme til Corporal, en norsk isbjørn og muskelbundet i North Wind.

Pingvinaction fra starten af
Antarktis, tre unge pingviner og et æg som de redder fra sultne leopardsæler og hermed er scenen sat for kvartetten af pingviner i det de drager af sted på et mindre isbjerg som har revet sig løs. Filmen starter efter begivenhederne i Madagaskar 3. Private har fødselsdag og det skal da fejres på bedste pingvinmaner ved at bryde ind i Fort Knox så Private kan købe Cheesy Dibbles som er udgået fra deres lokale chips automat. Men selvfølgelig går det ikke helt som forventet, da pingvinerne bliver kidnappet og fløjet til Venedig. Her møder pingvinerne Dave, som er skurken i filmen og meget opsat på at få hævn over alle pingviner i zoologiske haver rundt omkring i verden fordi de er meget mere nuttet end han er. Det lykkes pingvinerne at undslippe og de bliver reddet af North Wind efter en intens jagt gennem Venedigs gader og kanaler.

North Wind vs. Pingvinerne
Pingvinerne er ikke helt tilfredse med at blive sat på et sidespor, og arbejder derfor parallelt med North Wind for at finde og fange Dave. Dette fører til en del forviklinger, men i sidste ende lykkes det dog de to hold at arbejde sammen og redde alverdens pingviner fra Dave.

Personlige dilemmaer
Undervejs i filmen begynder Private at føle sig ligegyldig for holdet. Mens Skipper er leder og strateg, Kowalski hjernen, og Rico arsenalet, er Private blot det søde ansigt som ikke har nogen bemærkelsesværdige færdigheder. Dette ændre sig dog stille og roligt, og Private ender ud med at bevise, at han er et ligeså vigtigt medlem af holdet som de andre tre er det.

Kowalski lider også under at de har mødt North Wind, men det er mere i form af et crush på sneuglen Eva som ikke er gengældt.

Filmen som helhed
Ingen tvivl om, at de forskellige sekvenser rundt omkring i filmen er sjove, meget som de små bider af de oprindelige film og tv-serien med pingvinerne, men det lykkes ikke rigtigt for producenterne at bære det morsomme som publikum forventer gennem hele filmen. Dette gør, at den ikke formår at leve helt op til de forventninger som jeg havde til filmen, og jeg er normalt ikke forventningsfuld eller kritisk når det gælder de større animationsfilm.

Jeg vil stadigvæk anbefale at man ser filmen, for den har sine øjeblikke man som pingvinfan ikke vil gå glip af, men skal man vælge mellem den og en anden film, vil jeg nok udsætte Penguins of Madagascar til en anden dag.

Kaosidyl giver filmen:
rating4

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.