Kaosidyl

Det forsvundne bibliotek af Steffen Nohr

detfrosvundnebibliotekAnders Kloder er tilbage
Jeg har nu også fået læst Steffen Nohrs fortsættelse om Anders Kloder som hedder “Det forsvundne bibliotek”. I den forrige bog “Det 14. punkt” blev hovedpersonen sammen med tre andre videnskabsmænd hyret af den hemmelige gren af CIA som bliver kaldt SDAR. De var hyret til at tyde inskriptionerne på en mystisk stentavle som var fundet i Marianergraven i Stillehavet. Efter at have tydet inskriptionerne, endte ekspeditionen i en katastrofe og det meste af ekspeditionen blev dræbt.

Tiden er gået
Bind to begynder seks år senere og nu befinder Anders Kloder sig på Cuba. Han er blevet en fordrukken og bitter mand der ikke kan glemme hvad der skete i Stillehavet. Så da SDAR kontakter ham på ny med endnu en mystisk opgave griber han chancen for at få sandheden at vide omkring hvad det var de fandt i Marianergraven. Man har i den libyske ørken fundet endnu en stentavle med de samme symboler, og herefter går den vilde jagt på sandheden, en jagt som viser sig at være farligere end Kloder har forestillet sig, da SDAR ikke er de eneste som deltager i jagten. Denne jagt bringer Kloder rundt til forskellige byer på forskellige kontinenter for at ende med et lidt kedeligt antiklimaks.

Ny bog med færre fejl
I forhold til den forrige bog, er her ikke alle de klodsede stavefejl og fordanskninger af engelske ord, hvilket gør at bogen er meget nemmere at læse kontra forgængeren. Denne gang fortælles bogen i en blanding af nutid og datid, og Nohr rammer bedre med dette en den rene nutid. Han gør i dette bind mere for at fortælle at det rent faktisk er Anders Kloders tilbageblik vi har med at gøre. Dog virker det nogen gange som om det er et rent tilfælde at han får gjort læseren opmærksom på dette. Et andet irritationsmoment er, at Nohr skrivning er meget påvirket af engelsk, han deler en masse ord som på dansk ville være sammensatte ord.

Nohr har dog lært en del siden det forrige bind, og hvis der kommer flere bind om Anders Kloder, er jeg sikker på at dette nok skal blive bedre, for plottet og den lidt Indiana Jones tilgang han har, rammer næsten altid plet når det er en eventyrlig fortælling.

Det forsvundne bibliotek er udgivet i 2014 på forlaget Valeta og er på 335 sider. Bogen kan købes hos diverse boghandlere eller lånes på biblioteket.

Kaosidyl giver bogen:
rating5

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.