Kaosidyl

Det 14. punkt af Steffen Nohr

det14punktAnders Kloder
Jeg har for kort tid siden læst “Det 14. punkt” af Steffen Nohr.

Bogen handler om Anders Kloder som bor i New York og arbejder som lyssky computerekspert. En nat ringes han op og tilbydes et stort job. Han skal sammen med 3 andre specialister afkode en tavle som er blevet fundet i Marianergraven i Stillehavet. Men hvad foregår der virkeligheden og hvem er det de arbejder for?

Opbygning og nedrivning
Bogen bygges op stille og roligt, men er en lidt sjusket affære at læse. Om det er Nohr eller forlaget/trykkeriet der har lavet så mange fejl vil jeg lade være op til den enkelte at vurdere. Men det er med alt tydelighed at Nohr har haft mange engelske ord i tankerne da han skrev denne bog, for mange gange er de bare oversat direkte til en fordansket udgave af ordene, hvilket gør det til en mindre sjov oplevelse at læse.

Nohr skriver bogen i nutid hvilket han desværre ikke klare sig godt, og det er først i fortsættelsen “Det forsvundne bibliotek” at man egentlig bliver klar over at det er en fortælling som hovedpersonen har oplevet og som genfortælles ud fra hans synspunkt. Dette burde Nohr allerede i starten af bogen have fortalt læseren, da det gør nutidslæsningen lidt mere overskueligt at læse.

Det 14. punkt er udgivet i 2009 på forlaget Siesta og er på 240 sider. Bogen kan købes hos diverse boghandlere eller lånes på biblioteket.

Kaosidyl giver bogen:
rating3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.